Engleza online sau cursuri engleza de tip traditional ?

Friday, June 3, 2011  at 10:04 AM
Inscrierea la cursuri engleza de format clasic sau a studia engleza online, sunt principalele metode prin care poti incepe invatarea limbii engleze. Ambele metode au atit avantaje cat si dezavantaje. Fiecare dintre ele ne vor apropia de rezultatul final, dar intr-un mod diferit, deoarece amandoua ne vor dezvolta abilitati diferite.

Exista optiunea sa ne inscriem la cursuri oferite de prestigioase institutii precum British Council de exemplu. Astfel de lectii pot avea un nivel interactiv ridicat. Nimic nu se compara cu posibilitatea de a invata impreuna cu alti oameni, cu care sa poti exersa conversatia direct. De asemenea, indrumatorul poate sa te corecteze si iti poate raspunde tuturor neclaritatilor. In acest mod vei avea permanent un punct de reper, ce te va ajuta sa-ti evaluezi progresul facut in procesul de invatare.

In cadrul unor astfel de sesiuni, se dezvolta foarte bine vocabularul si gramatica limbii engleze. In general lectiile vor fi insotite si de materiale de curs ajutatoare, ce devin instrumente aditionale pentru studiu. Exercitiile scrise va vor ajuta sa va antrenati memoria vizuala. Invatam sa recunoastem in aceste exercitii, cuvinte care au un inteles in limba engleza. Insa antrenarea memoriei vizuale, ne ajuta prea putin in ceea ce priveste engleza vorbita, deoarece nu ne folosim de memoria vizuala atunci cand vrem sa vorbim aceasta limba noua pentru noi.

Cea de a doua metoda, este sa invatam engleza online. De obicei ne folosim de cursuri engleza in format audio, ce le gasim pe internet. Partea pozitiva este aceea ca, utilizand aceasta varianta, putem studia in ritmul nostru propriu. Nu este nevoie sa respectam un orar strict. Putem reveni online, ori de cate ori timpul ne permite si putem face asta din confortul propriei case.

Insa atuul cel mai mare il reprezinta faptul ca engleza online, in cea mai mare parte, este prezenta in format audio. Este un sistem prin care asculti cursul in care esti invitat sa repeti frazele pe care le auzi. Acest  procedeu are o contributie mult mai mare atunci cand vrem sa invatam repede engleza. Deoarece iti antreneaza mintea si o ajuta sa se obisnuiasca cu noile sunete generate de vorbitul limbii engleze.

Mai mult decat atit, repetand verbal ceea ce auzim, ne obisnuim maxilarul, limba si respiratia sa reproduca noile cuvinte, pe care noi nu am fost obisnuiti sa le folosim. Cea mai rapida cale de a invata limba engleza este de a o vorbi chiar tu.

No comments:

Post a Comment